تصمیم گیری در مورد اینکه شما مقاله تان را در کدام مجله یا ژورنال چاپ یا سابمیت کنید، هم تصمیم سختی است و هم حیاتی. خصوصا با وجود تعداد قابل توجهی از مجلات علمی که امروزه وجود دارد. در این حالت است که چاپ مقاله موضوعی می شود که شما را دچار سردرگمی می کند خصوصا وقتی که فکر کنید این مجله ها برای چاپ گزینه های بی پایانی هستند. در این مقاله قصد داریم 6 گام ساده که پژوهشگران و نویسندگان مقالات میتوانند به منظور انتخاب مجله مناسب برای سابمیت و چاپ مقاله شان اتخاذ کنند، معرفی خواهد شد.
گام اول: ارزیابی مجله برای چاپ مقاله
در این مرحله باید آنچه را که در مجله برای کار خاصی که میخواهید منتشر کنید، برای شما مهمتر است را ارزیابی کنید. بدین منظور، این موارد را در نظر بگیرید:
اولا فاکتورهایی مانند شاخصهای مجله از قبیل ضریب تأثیر (IF) و …
ثانیا آیا شما به دنبال مخاطبان گسترده هستید یا مخاطبان محدود و خاص؟
گام دوم) بررسی سایت های ناشران
برای این منظور باید به کتابخانهها مراجعه کنید یا وبسایتهای ناشران را بر اساس حوزه موضوعی مرور کنید. مزیت این کار این است که مطمئن می شوید که از طیف وسیع مجلات موجود درزمینه کاریتان آگاه هستید.
گام سوم) انتخاب مجله مناسب برای چاپ مقاله
در این مرحله باید مجلات و ژورنالهایی را که مطالعه کردهاید بهطور دقیق زیر نظر بگیرید؛ با این اقدام متوجه خواهید شد که کدامیک از آنها برای انتشار مقاله شما مناسب تر میباشند؟
گام چهارم) مشورت با اساتید
در این گام لازم است که حتما با استاد راهنما، استاد مشاور یا دوستان و همکارانتان برای دریافت پیشنهادات آنها مشورت کنید. استفاده از تجربه و تخصص آن ها می تواند برای شما بسیار راهگشا باشد.
گام پنجم) اهداف و چشم انداز
هنگامیکه فهرستی از ژورنالهای ممکن و مناسب را تهیه کردید، صفحه «اهداف و چشمانداز» هر مجله را حتی اگر با آن ژورنالها آشنا هستید، بررسی کنید. صفحه «اهداف و چشمانداز» ژورنال توسط ویراستار نوشته میشود. این صفحه توصیف رسمی از نوع مطالب و مقالات منتشرشده در مجله است. این صفحه غالباً شامل اطلاعاتی در مورد موضوعات تحت پوشش مجله، فرآیند داوری مقالات و گزینهها و سیاستهای دسترسی به آن مجله است.
گام ششم) مطالعه راهنمای نویسندگان
همانطور که انتخابها و گزینههای خود را محدود میکنید، بخش «راهنمای نویسندگان» هر ژورنال را مطالعه نمایید. این قسمت، اطلاعاتی در مورد چگونگی سابمیت مقاله در آن مجله، قالب و ساختار نگارش مقاله، نحوه رفرنس دهی و استناد به منابع در مقاله، هزینه انتشار مقاله و دیگر آموزشهای خاص را در برمیگیرد.