سلام امروز میخواستیم در ارتباط با تست زدن و اینکه چگونه تست بزنیم یکسری نکات رو خدمتتون بگیم. در ارتباط با نحوه ی تست زنی و اینکهع چگونه تست بزنیم موضوعات مختلفی مطرح میشه و ممکن هست خیلی از افراد روش خاص خودشون رو در ارتباط با تست زنی داشته باشند.
چگونه در خانه تست بزنیم؟
زمانیکه دانش آموز سر جلسه آزمون ، حل تست انجام میده و درصد فیزیک این دانش آموز 20 % میشود. زمانیکه از دانش آموز سوال میشه که در خانه به چه شکلی تست زدی میگه خب آقای شکری من با وجود اینکه تمامی 300 تست فیزیک رو زدم ولی سر جلسه آزمون هیچی نتونستم بزنم… انگار تست رو دیده بودم. ولی نمیتونستم راه حلی رو که قبلأ رفته بودم و در منزل حل کرده بودم رو جواب بدم.
اولین نکته ای که باید دانش آموزان محترم بدونند این هستش که زمانی که یک قسمتی مثل استوکیومتری 400 تست داره ، این تعداد تست برای یکسال این دانش آموز تهیه شده است. نه برای یک آزمون خاص . این اولین نکته که بسیار مهم هستش.
زمانیکه دانش آموزان در خانه در یک مرحله تست ها را جواب مین و کل تست ها رو میزنن اصطلاحأ بهش میگیم که این دانش آموزان به تسلط نسبی رسیدند و اصلأ به این شکل نیست که یک شخصی با یک مرحله تست زنی به تسلط کامل در اون مبحث خاص برسد.
روش صحیح تست زدن
من با یک مثال این موضوع رو میخوام برای عزیزان باز کنم تا مطلب به طور کامل برای دانش آموزان عزیز در ارتباط با روش صحیح تست زدن جا بیفته.
در درس فیزیک کنکور با فصلی مانند حرکت شناسی شروع میکنم. همانطور که میدانید فصل حرکت شناسی شامل یکسری زیر قسمت هایی میشود که شامل:
بردار مکان ، جابجایی ، مسافت ، سرعت متوسط ، سرعت لحظه ای ، شتاب متوسط ، شتاب لحظه ای ، نمودار های حرکت شناسی ، سقوط آزاد و حرکت در دوبعد و مخصوص رشته ی ریاضی حرکت پرتابی نیز وجود دارد.
اگر بخوایم یک تقسیم بندی داشته باشیم میتوانیم به شکل زیر این تقسیم بندی رو انجام بدیم ( این تقسیم بندی فقط یک نوع مثال هستش)
اگر از بردار مکان تا سرعت لحظه ای بر فرض مثال 60 تست داشته باشد.
شتاب متوسط و شتاب لحظه ای 40 تست داشته باشد.
50 تست نمودار های حرکت
سقوط آزاد 70 تست داشته باشد.
30 تست هم حرکت در دو بعد داشته باشه… پس در مجموع 250 تست از قسمت حرکت شناسی ما داریم و میخوایم این تست ها را به روش اصولی بزنیم.
باید دقت داشته باشیم که تست زنی صحیح باعث افزایش کیفیت و بازدهی ما در مطالعه میشود و به عنوان یکی از فاکتور های افزایش کیفیت در مطالعه مطرح میشود.
2-2- مشکل دوم کند بودن در حل مسائل شیمی
با استفاده از کتابهای محاسبات شیمی مانند مهر و ماه یا کتاب خط ویژه گاج و تلاش و تمرین می توان این مشکل را برطرف نمود.
3- حضور ذهن بالا در جلسه آزمون
به این معنی که بتوان حفظیات را با هم ترکیب کرد، و ما بتوانیم به صورت ترکیبی روی حفظیات کار کنیم و توانایی ارتباط مباحث با یکدیگر را کسب نماییم. و در نتیجه مطالعه ما یک مطالعه فعال باشد.
نکته: برای جمع بندی های قبل از آزمون کتاب موج آزمون مناسب است و از این کتاب برای مطالعه به هیچ وجه استفاده نکنید چون این کتاب برای جمع بندی تعریف شده است.
نکات مربوط به پیش نیازها برای مطالعه شیمی
در ابتدا دانش آموز باید شیمی دوم را بلد باشد و در شیمی دوم فصل های 1 و 2 را باید از اول بخواند و بعد از این مرحله دو تا راه وجود دارد راه اول این که دانش آموز می تواند فصل های 5 و 4 کتاب شیمی دوم را مطالعه نماید و یا فصل 1 کتاب شیمی سوم که استوکیومتری است را مطالعه کند. و بعد از مطالعه فصل 1 شیمی سوم دانش آموز می تواند هر فصلی که دوست دارد را مطالعه کند، ولی قبل از پیش دانشگاهی حتماً باید استوکیومتری را مطالعه کرده باشد.
3-موضوع سوم طراحی ضمیر ناخودآگاه
دانش آموز حالت بدن خود را به گونهای در جلسه آزمون قرار دهد که خواب آلوده یا لَم داده نباشد و واقعاً هوشیار باشد و سعی کند که این هوشیاری را به خودش القا کند.
دانش آموز در هنگام آزمون حتماً دست به قلم شود حتی اگر تست را بلد نباشد پارامترهای آن را بنویسد و سعی در یادآوری دلایلی که نمی تواند تست راه حل کند و نیز از کدام مسیر باید برود تا به جواب برسد.
یکی دیگر از دلایل سخت شدن شیمی برای دانش آموزان به خاطر آن است که کاملاً سطح سؤالات بالا رفته است و مشکل از نحوه مطالعه شما نیست.
راهکارها و روش های علمی تر در کنکور برای مطالعه شیمی
1-تقویت واکنش نویسی، معادله نویسی و موازنه کردن
اولین مرحله در روش مطالعه شیمی، قوی کردن واکنش نویسی و موازنه کردن به صورت تدریجی و کمکم می باشد. ونیز واکنشهای که خیلی مهم و مورد تأکید طراحان سؤال است دانشآموزان حتماً در برنامهریزی خود برای حفظ کردن آنها زمان بگذارند
2- مشکل عمده دانش آموزان در بخش مسائل
1-2-اولین موضوع تشخیص ندادن تیپ سؤالات
راهکارهای حل مشکل تشخیص تیپ و نحوه حل سؤال و مسیر حل سؤال
یا مسائل را برای خودش در زمانی که حل می کند تیپ بندی نماید
از کتاب های جمع بندی مانند کتاب خط ویژه گاج قسمت مسائل استفاده کند، و قبل از آزمون این تیپ سؤالات را برای خودش حل کند
دانش آموز خلاصه نویسی انجام دهد
چرا در کنکور شیمی برای دانش آموزان سخت است؟
1- در آخر قرار گرفتن درس شیمی
اولین موضوع در آخر قرار گرفتن درس شیمی می باشد. و در زمان جلسه آزمون به عنوان درس آخر و در زمانی که ذهن دانش آموزان تقریباً خسته هست قرار گرفته است، و زمانی که دانش آموزان به درس شیمی می رسند حس می کنند که بی حوصله و یا خسته می باشند.
رهایی از بی حوصلگی :
برای رهایی از مشکل بی حوصلگی و احساس خستگی دانش آموزان باید در برنامه کار خود در داخل منزل تست و سؤال و آزمون های آخر شب قرار دهند. یعنی قبل از خواب که ذهن ما خسته است و واقعاً حوصله درس شیمی را ندارد 20 سؤال شیمی را به صورت زماندار حل کنیم این کار باعث میشود که ما با کیفیت تر مطالعه کنیم، تا به صورت تدریجی ذهن ما عادت کند زمانی که خسته و بی حوصله هستیم بتوانیم روی موضوعی تمرکز لازم را داشته باشیم.
2- تغذیه مناسب
موضوع مهم دوم در مبحث سخت بودن درس شیمی برای دانش آموزان در سر جلسه آزمون تغذیه مناسب و قند رسانی به خون می باشد. و یکی از بهترین قند رسان ها به خون که دارای قند سادهای هم هست مویز می باشد، که از نظر ارزش غذایی و ارزش قندی جایگاه بالایی دارد و خیلی راحت سطح قند خون را افزایش می دهد و مویز کمکم و به آرامی قند خون را بالا برده و در سطح مناسبی قند خون را بالا نگه می دارد و نسبت به سایر مواد شیرین مانند شکلات و آبنبات که به صورت یک دفعه قند خون را بالا می برند و یک دفعه هم قند ما را بسیار پایین می آورند و باعث میشود که بعد از مدتی ما احساس خستگی کنیم، بسیار بهتر است
روش مطالعه درس شیمی به عنوان یکی از دروس مهم در زیر گروه تجربی و ریاضی قابل تأمل است. درس شیمی را باید جدی در نظر بگیریم بخصوص در سال های اخیر شاهد بیشتر شدن سهم سوالات محاسباتی را باید در نظر داشته باشیم.رای موفقیت در درس شیمی و کسب درصد عالی در کنکور باید نحوه مطالعه خود را با تفکر طراحان کنکور سراسری همسو کنید. در این فایل به روش های مطالعه ی درس شیمی میپردازیم که امیدوارم مفید فایده واقع بشود.
چگونه شیمی بخوانیم
نحوه توزیع سؤالات و درجه سختی
یکی از سؤالات مهم دانش آموزان رشته های ریاضی و تجربی نحوه مطالعه درس شیمی در کنکور می باشد، درس شیمی در کنکور سراسری 35 تا سؤال دارد و بودجه بندی آن حدود 10 تا 12 درصد از هر کتاب می باشد.
از نظر درجه سختی شیمی 2 آسان ترین مبحث است و بعد از آن شیمی 3 و بعد هم شیمی 4، البته شیمی 4 بعضی از قسمت های آن مانند اسید و باز سخت تر از شیمی 3 است، تقریباً میتوان گفت که از لحاظ درجه سختی شیمی 3 و شیمی 4 در یک رده هستند.